Casino Reviews

Uitgebreide Reviews van Casino Experts

Vind en vergelijk vlot de beste online casino’s van België, legale goksites die staan voor een geweldige speelervaring. Ons team van casino experts weet precies wat een Belgisch online casino top maakt; al deze ingrediënten komen hieronder voorbij!

Alle casino's

Naam Totaalscore Populariteit Gebruiksgemak Klantenservice Uitgebracht
777.be 97 100 87 100 01/02/2012
betFIRST 83 80 86 75 06/07/2017
Blitz Belgium 79 80 82 50 20/03/2018
Carousel 80 80 83 50 05/06/2018
Circus Belgium 91 100 91 50 27/06/2018
Ladbrokes Belgium 88 90 87 75 02/04/2014
Napoleon Sports & Casino 96 95 90 100 15/08/2016
SuperGame Belgium 77 75 82 50 05/08/2018
Unibet.be 95 100 96 75 01/04/2012

Hoe reviewen we casino’s in België?

Onze deskundige casino reviews gidsen je direct naar de beste en betrouwbaarste casino’s van België – 100% fair en legaal.  

Hoe populair een casino is hangt echter van heel wat verschillende factoren af.

Zo zullen sterke goksites niet alleen prat gaan op hun lange geschiedenis in de business, maar ook hun tevreden klantenbestand. De klant is koning, nietwaar? 

Om erachter te komen welke casino’s hun klanten online daadwerkelijk begrijpen en centraal stellen, gaan we in onze casino reviews niet over één nacht ijs. Alles komt voorbij: van de gebruikservaring van de goksite zelf tot klantenbeoordelingen en de kleine lettertjes. 

Om er zeker van te zijn dat we alles behandelen dat jij als speler nodig kan hebben om een casino te kiezen, hebben we een checklist in elkaar gedraaid met zaken om op te letten: 

Casino Checklist
Draait het casino op een Belgische kansspelvergunning?
Welke acties, promoties en bonus alternatieven zijn aanwezig?
Hoe is het spelaanbod? 
Hoe zijn de betaalmethoden?
Wat is de Return To Player (RTP) van het casino?
Hoe is de casino customer support?
Is er een mobiel casino? En zo ja: hoe goed is het?
Is er voldoende aandacht voor verantwoord spel?
  1. We kijken goed naar de licentie
Het keurmerk voor elk casino van eigen bodem: een vergunning van de Kansspelcommissie!

Een officiële kansspelvergunning van de Kansspelcommissie (KSC) is dé indicatie voor een 100% betrouwbaar en veilig Belgisch online casino.

Alle vergunde aanbieders van ons land staan onder strikt toezicht van de Belgische gokwaakhond, worden regelmatig gecontroleerd en moeten zich houden aan de spelregels van de strenge Kansspelwet, waardoor spelers optimaal beschermd zijn. 

Bij illegale casino’s heb je die luxe niet; er zijn geen beschermende maatregelen en ook heb je geen enkele garantie om eventuele winsten uitbetaald te krijgen. 

Legale goksites zijn te herkennen aan het logo van de KSC en hun vergunningsnummer. Bovendien prijken ze allemaal op de witte lijst van de Kansspelcommissie, de officiële ‘hitlijst’ van de toezichthouder.

Staat een online casino niet op deze lijst: blijf er dan weg. Dat doen wij ook.

Op GuideCasino.be besteden we alleen aandacht aan legale goksites, zo ook in onze casino reviews.

  1. We checken welke acties, promoties en bonus alternatieven er zijn

Voorheen was de welkomstbonus dé eyecatcher van menig Belgisch casino online. De registratiebonus was vaak een prima indicatie voor de kwaliteit van de acties, promoties en bonussen die na binnenkomst volgden.

Nu de casino bonus in België sinds 1 maart 2020 officieel in de ban is, zoeken aanbieders naarstig naar alternatieven om de afwezigheid van bonussen, gratis (start)geld en free spins op te vangen. 

Anno 2021 bestaan de promoties van de beste Belgische goksites dan ook veelal uit creatieve (win)acties, opgesmukte VIP- en loyaliteitsprogramma’s en/of fraaie casino toernooien.

Deze bonus alternatieven zijn ook direct de zaken waar wij in onze casino reviews extra op letten.

Acties, promoties en specials 

De beste casino’s van België hebben, ondanks het verbod op bonussen, creatieve manieren gevonden om hun vaste klanten te blijven verwennen.

Lees: promoties waarin prijzen moeten worden verdiend, volledig in lijn met de wetgeving. 

Denk aan innovatieve acties en promoties, zoals random jackpot drops, kraak-de-kluisacties en meer van dat. 

Zo geeft Ladbrokes.be nieuwe klanten sinds kort de kans om bij registratie een Paysafecard van €10 te winnen, krijg je bij  Casino777 bij elke storting een x-aantal tokens om een geldkluis te kraken en vallen er bij Napoleon Games Casino geregeld jackpots uit de lucht. 

VIP- en Loyaliteitsprogramma’s

Vouchers, laptops, telefoons, auto’s en zelfs trips: de top casino’s van België belonen vaste spelers in VIP- en loyaliteitsprogramma’s nog steeds met schitterende gadgets en hebbedingetjes voor hun getoonde trouw. 

Vaak werkt het loyaliteitsprogramma als een spaarsysteem: automatisch spelen voor punten en/of munten, die vervolgens in de webshop in te ruilen zijn voor mooie geschenken

De Circus Club, het loyaliteitsprogramma van Circus.be is daar een mooi voorbeeld van. Daarmee spaar je niet alleen spelenderwijs voor mooie cadeaus, maar krijg je als trouwe klant elke maand ook een leuk klein prijsje. 

Benieuwd naar meer VIP- en loyaliteitsprogramma’s? Check onze casino reviews!

Casino toernooien

Ook casino toernooien zijn sinds bonussen op Belgische goksites uit het aanbod zijn verdwenen aan een flinke opmars bezig: ze zijn groter en talrijker. 

Voor een kleine deelnameprijs kan bij gerenommeerde casino’s worden gestreden om prachtige prijzen (cash, gadgets, etc)  in online slots, live tafelspelen of dice games.

Vaak op dagelijkse en wekelijkse basis. 

Lees onze reviews om bekend te raken met de toernooien waarmee aanbieders als Blitz en Carousel zoal te koop lopen. 

  1. We testen het spelaanbod  en checken de game providers

Een online casino met een zwakke spelcatalogus is als een restaurant met smaakloze gerechten.

Daar kom je liever niet. 

In onze casino reviews komt het spelaanbod dan ook ruim aan bod.

We checken de kwaliteit van de games, maar ook van de providers die erachter zitten.

Online Slots

Net als offline maken gokkasten ook online het mooie weer als schoolvoorbeeld voor snel vermaak.  

Dankzij innovatieve game providers scoren high-definition online slots met  talloze bonus features en mooie prijzen

Bovendien zijn gokkasten anno 2021 geïnspireerd door de meest uiteenlopende thema’s en uitgedost met verschillende mechanismen, zoals Megaways. 

In onze reviews kijken we naar alle verschillende slots, van bonus buy tot dice slots, en tonen we hoe divers en breed de slot selectie van een casino daadwerkelijk is. 

Bingo- en Pokerrooms

Heb je nu meer op met bingo of poker, ga dan voor een casino dat zich onderscheidt met deze games. 

Veel Belgische goksites bieden beide kansspelen aan in geautomatiseerde versies, video poker bijvoorbeeld, maar de beste casino’s hebben zelfs speciale secties waarin doorgeklikt kan worden naar  exclusieve bingo- en pokerrooms.

Een bezoek aan een bingoroom is als een instuif op de plaatselijke bingoavond: je loopt binnen, koopt een spelformulier en speelt tegen anderen voor mooie prijzen. Onder meer NapoleonGames.be en Unibet.be staan bekend om hun focus op online bingo en hun specifieke kamers voor extra speelplezier, met 75 of 90 ballen. 

In pokerrooms, zoals die van Ladbrokes, speel je jouw favoriete kaartspel live tegen anderen voor echt geld. Kies uit cash games, sit-and-go games en allerlei spannende toernooien.

Live Tafelspelen en Game Shows

Live casino games zijn de nieuwste innovatie in de online gokindustrie.

Speel via een directe videoverbinding je favoriete tafelspelen live aan speeltafels met professioneel getrainde dealers of kies voor de spotlights in unieke game shows zoals Lightning Roulette, Crazy Time, Monopoly Live, Deal or No Deal Live of Gonzo’s Treasure Hunt

De beste live dealer casino’s in België zijn de goksites die draaien op een A+ vergunning, alleen zij mogen tafelspelen als blackjack, roulette, baccarat, craps en casino Hold’em live aanbieden.

Casino’s met een B+ licentie, zoals SuperGame en betFIRST, mogen wettelijk alleen uitpakken met geautomatiseerde kansspelen. Niet de real deal dus.  

Met onze casino reviews weet je direct wat het live casino te bieden heeft, want wij testen het allemaal. 

Beschikbare Game Providers

De iGaming software bevindt zich momenteel in een gouden tijdperk. Bekroonde game studio’s als Evolution, NetEnt en Big Time Gaming weten keer op keer te verrassen met meeslepende slots en knappe live speeltafels. 

Als het casino van jouw keuze games aanbiedt van de providers die je in onze reviews vindt, dan zit je goed voor een heerlijke experience. 

Exclusieve Games en Branded Speeltafels

Sommige Belgische goksites hebben zelfs exclusieve partnerships met game providers. 

Zodoende vind je daar dan ook spelcatalogi met exclusieve games en branded speeltafels, live tafelspelen die zijn aangekleed naar de wensen van het casino. 

Op Circus.be vind je bijvoorbeeld exclusieve Spin Quest-slots van Gaming1, terwijl je bij Casino777 exclusief 777.be blackjack kan spelen.

In onze casino reviews benoemen we al deze ‘krenten uit de pap’. 

  1. We bekijken en reviewen de beschikbare betaalmethoden

Bij de keus van een casino kies je het beste voor een goksite die over een breed scala aan betaalopties beschikt, voor vlotte en veilige transacties. 

We kijken in elke review dan ook scherp naar de diverse betaalmethodes die worden aangeboden en de verwerkingsduur. De beste casino’s staan voor razendsnelle stortingen en uitbetalingen. 

  1. We zoeken uit wat de RTP is
De Return To Player (RTP) versus het huisvoordeel

De Return To Player (RTP) refereert naar het uitbetalingspercentage, het percentage dat een speler gemiddeld terugziet van zijn inzet in het casino

Bij een RTP van 97% zie je voor elke €1 dus €0,97 terug. 

De RTP is het tegenovergestelde van het huisvoordeel en geeft een prima indicatie van je winkansen tegen het huis. Hierbij geldt: hoe hoger, hoe beter. 

De best uitbetalende casino’s van België hebben een grote selectie met spellen met een hoog RTP. 

Uiteraard staan we in onze casino reviews stil bij het casino RTP, mits gecommuniceerd door de aanbieder. 

Zo laat Casino777 duidelijk weten dat het in 2020 een payout rate had van 98,3% over alle spelletjes heen.

  1. We checken het niveau van de klantendienst

Het is van belang om te spelen bij een online casino met een goede customer support.

Gerenommeerde goksites bieden niet alleen veel contactopties, maar helpen ook effectief bij allerlei vragen en problemen. 

Vandaar dat we in elke casino review de klantendienst goed doorlichten. Daarbij letten we vooral op de volgende zaken:

  • Beschikbaarheid

De best beoordeelde casino’s van België bieden 24/7 support, om klanten dag en nacht te ondersteunen. 

  • Reactietijd

Niemand houdt ervan om in de zoektocht naar antwoorden in de wacht te worden gezet.

We checken niet alleen hoe snel de klantenservice komt met een antwoord, maar ook of het effectief helpt. 

  • Contactopties

Kansspelaanbieders moeten op zijn minst beschikbaar zijn via e-mail of telefoon. 

De beste goksites hebben daarnaast ook nog live chat, uitgebreide FAQs en allerlei socialmediakanalen om je uit de brand te helpen.

  • Hulpbereidheid 

Uiteraard valt of staat een goede klantendienst met de bereidheid van het support team om ook daadwerkelijk te helpen. 

We nemen dus altijd zelf de proef op de som, om te checken hoe je als speler wordt geholpen door het casino.

Al deze bevindingen lees je niet alleen in onze reviews, maar wegen ook door in onze beoordelingen. 

  1. We testen hun mobiele optimalisatie 

Idealiter heeft het door jou gekozen online casino een site die via je mobiele apparaat altijd en overal bereikbaar is. 

Maar soms is dat niet het geval. Dus zorgen we dat we ze allemaal testen. 

Het is natuurlijk helemaal mooi meegenomen als de aanbieder ook de beschikking heeft over een casino app als alternatief voor de webversie. 

Toonaangevende casino’s hebben allemaal de beschikking over mobiele apps die geschikt zijn voor  iOS, Android en Windows smartphones en tablets en wij vertellen er in onze reviews alles over. 

  1. We leren over hun verantwoord spelbeleid 

Hoe leuk online gokken ook kan zijn, het is altijd belangrijk om verantwoord te spelen.

De meest betrouwbare casino’s promoten verantwoord spel met duidelijke processen, hulpmiddelen als speel- en stortlimieten en online hulp van organisaties als Gokhulp en het VAD

Aanbieders die zichtbaar en effectief uitpakken met een puik verantwoord spelbeleid, scoren in onze online casino reviews bonuspunten.

Ze tonen dat speelplezier te allen tijde op de eerste plaats komt!

Wist je dat…?
Wist je dat nog steeds 20% van de Belgische spelers actief is bij casino zonder vergunning? Dat was voor de Kansspelcommissie ook de reden om eind april 2021 de campagne Always Play Legally te lanceren, een initiatief waarmee het Belgen wil wijzen op het verschil tussen legale en illegale goksites. Bron.

Soorten Casino’s die we reviewen

Online casino's kunnen verschillende soorten kansspelen aanbieden

De goksites die we reviewen verschillen vaak sterk van elkaar. Vooral in hun aanpak. 

Toch zijn alle casino’s in België in de basis terug te brengen tot officiële casino’s en online speelhallen. Wel zijn er aanbieders die meer focussen op hun live dan wel mobiel casino. 

Klassieke Online Casino

Alle Belgische goksites met een A+ vergunning van de Kansspelcommissie zijn officieel te categoriseren als klassiek casino. Zij hebben namelijk wettelijk het alleenrecht om casinospelen aan te bieden.

Bij klassieke aanbieders als Unibet.be en Circus.be zit je dan ook goed voor allround topvermaak: van online slots tot live tafelspelen en talloze andere games (bingo, dice games, et cetera).

Online Speelhallen

Belgische goksites die draaien op een B+ licentie worden vaak in een adem genoemd met casino’s (en presenteren zich ook zo), maar zijn dat wettelijk gezien niet. 

B+ casino’s zijn meer online speelhallen, ze mogen namelijk enkel geautomatiseerde kansspelen aanbieden en geen live casino games. Dat maakt het dus onmogelijk om het totaalpakket van een klassiek casino aan te bieden. 

Maar niet getreurd, goksites als Blitz.be en Carousel.be hebben weer heel andere troeven in handen.

Hierover en meer lees je in onze casino reviews. 

Puur Live Casino

Met de opkomst van live gaming software focussen meer en meer kansspelaanbieders zich op live tafelspelen.  

De beste live casino’s bieden verschillende varianten van live roulette, blackjack en baccarat, maar ook live poker en andere games aan. Zo speel je jouw favoriete tafelspel eenvoudig in de ambiance van een fysiek casino, in realtime en met verschillende inzetlimieten. 

Ook kun je bij deze live casino’s terecht voor de spotlights van de bekende game shows van Evolution en Playtech. 

Onder meer Casino777, Napoleon Games, Ladbrokes, StarCasino en Bwin staan bekend om hun sterke live aanbod, dat uitgebreid aan bod komt in hun casino reviews.

Mobiele / App Casino’s

We zien dat de meerderheid van de best beoordeelde casino’s in België hun optimaliseren voor mobiel gebruik. 

Dat is een direct resultaat van het toegenomen mobiele verkeer naar goksites, maar ook de groei van technologische mogelijkheden door het gebruik van HTML5. 

Met behulp van HTML5 kunnen casino’s namelijk eenvoudig games aanbieden die op elk apparaat naadloos draaien. 
Unibet en Napoleon Games zijn twee bekende Belgische voorbeelden van goede casino’s voor mobile gaming.

Wist je dat…?
De eerste legale goksites van België
Bron: HLN

Met onze casino reviews speel je bij de beste goksites! 

Het vinden van een goed online casino hoeft niet heel lastig te zijn. Zolang het vergund is door de KSC en je favoriete games aanbiedt, kan je bijna niet fout gaan. 

Bekijk onze Belgische casino reviews om een duidelijk beeld te krijgen van de pros en cons van alle legale goksites van België en voeg GuideCasino.be toe aan je favorieten, om er zeker van te zijn dat je geen enkele nieuwe toevoeging aan het Belgische online casinolandschap mist.

We helpen onbetrouwbare aanbieders te vermijden en gidsen je naar casino’s die staan voor 100% fair en legaal speelplezier van hoge kwaliteit.

Veelgestelde Vragen

Jazeker, sinds 2011 bestaan er volledig vergunde Belgische online casino’s. 777.be was een van de eerste aanbieders waar Belgen legaal online konden gokken, waarna veel andere online casino's volgden. Inmiddels telt België 29 verschillende legale goksites. Je vindt ze allemaal op GuideCasino.be!
Iedereen die 21 jaar of ouder is mag wettelijk gezien deelnemen aan casinospelen. Voor weddenschappen ligt deze grens overigens op 18+.
Alle Belgische online casino’s op GuideCasino.be zijn 100% betrouwbaar. We besteden namelijk alleen aandacht aan aanbieders die voorkomen op de Witte Lijst van de Kansspelcommissie. Met andere woorden: goksites die een Belgische kansspelvergunning hebben en staan voor legaal en veilig speelplezier.
Wie speelt bij een online casino op de zwarte lijst van de Kansspelcommissie, of eender welke aanbieder van online kansspelen die illegaal opereert in België, is niet alleen strafbaar maar ook onveilig bezig.
De Return To Player (RTP) van online casino’s is een goede maatstaf voor jouw winkansen. Hoe hoger dit gemiddelde uitkeringspercentage, hoe lager het huisvoordeel. Ga dus voor een Belgische online casino met zo’n hoog mogelijke RTP, bijvoorbeeld 777.be - met een payout rate van 98,3% in 2020.
Dat is uiteraard een kwestie van smaak, maar wel altijd een online casino dat in het bezit is van een vergunning van de Belgische Kansspelcommissie. Bij deze aanbieders weet je namelijk dat je 100% veilig en legaal kunt gokken. Maak gebruik van GuideCasino.be om het online casino naar jouw smaak te vinden!